Woonmodetrend Memphis Makeover II: Geometrische puzzelstukjes

Perscentrum Wonen 2014© Het is niet toegestaan deze content in zijn geheel of gedeeltelijk te reproduceren en/of openbaar te maken.

Zwart-witte banen, kronkels en wormpjes, of blokjes, rechthoeken en kegels: de Memphisgroep wist wel raad met geometrische vormen. Wie meevaart op de comeback golf van Memphis, komt dan ook niet onder de grafische elementen uit.

Memphis Makeover Perscentrum Wonen Geometrische puzzel
Links: stoel van Carl Hansen, zwart krukje van Pols Potten en tafel Paper Table Patchwork van Studio Job voor Moooi alle via Mobilia Woonstudio; karpet Triangels van Studio Bertjan Pot voor Golran en prints van Sigrid Calon alle via The Frozen Fountain. Peper-en-zoutstel Ori van Hay, marmeren tray van Hay via Mobilia Woonstudio, kunststof bekers van Ikea, Colour Glasses van Scholtens en Baijings voor Hay
Rechts: gedessineerde salontafels Fishbone van Patricia Urquiola voor Moroso via Co van der Horst; opbergmapjes van Bertjan Pot en Elley Kishimoto voor Apartemento i.s.m. Mark’s via  Strand West. Laptophoes met streep en portemonnee met stip van Herschel Supply via PublicPR, ronde en rechthoekige notitieblokjes Colour Notes en Pieces N Play van Hay.

Die zijn nu systematischer, symmetrisch en gecompliceerder dankzij de computer. Ook de kleuren zijn dieper: donkergroen, okergeel, en neonroze. Het zijn de kleuren waar de Nederlandse Sigrid Calon ook mee werkt. Net zoals dat het geval was bij de Memphisgroep, kunnen haar prints overal op terug gevonden worden, van een kleine ansichtkaart tot een groot wandtapijt.

Printfanaat Bertjan Pot ontwierp het tapijt voor zijn Triangles collectie voor Golran. De verschillende kelimkleden zijn het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar kleurenpaletten en de verschillende patronen die met driehoekjes te maken zijn. Ook het wormpatroon op het etui is van hem. Had Pot in de jaren 80 in Italië gewerkt, dan was hij vast lid geweest van de Memphisgroep!