Maarten Baas Makes Time

Ben je deze zomer naar je vakantiebestemming gevlogen? Grote kans dat je de bijzondere klok van Maarten Baas in de vertrekhal van Schiphol hebt gespot. Daar schildert Baas, in projectievorm, iedere minuut de wijzers op de grote klok. We kunnen dus wel zeggen dat de ontwerper ‘iets heeft’ met tijd. Geen verrassing dus dat de tentoonstelling die plaats zal vinden tijdens de Dutch Design Week – Baas is dit jaar ambassador van de DDW – de titel Maarten Baas Makes Time draagt.

MB_makestime_liggend

De tentoonstelling belooft de grenzen tussen de kunsten te vervagen met een mix van theater, beeldende kunst, muziek, fotografie, grafische vormgeving en gastronomie. Samenwerkingen zijn er met gevestigde namen als sterrenchef Sergio Herman (van design hotspot The Jane in Antwerpen), gelauwerd grafisch ontwerper Anthon Beeke en de prestigieuze Carpenters Workshop Gallery, tot jong nieuw talent als Niels Hoebers en Aart van Asseldonk (eerder te zien in Woonmodetrend It’s a Man’s World).

Na de ‘Baas in Town’ presentatie met circusthema die Baas in 2014 in Milaan neerzette, weten we dat hij over de showmanship beschikt om hier een indrukwekkende ervaring van te maken. We tellen af naar oktober!

Perscentrum-Wonen-Maarten-Baas
Perscentrum Wonen bezocht Baas in Town in 2014, lees het hier terug