Luxe in de kleine badkamer: badkamernomaden

Een vaak gehoorde stylingtip in woonprogramma’s: schuif de bank niet tegen de muur, maar zet ‘m los van de muur voor een ruimer effect. Vrijstaande meubels laten een kamer – wellicht tegen de verwachting in – juist groter lijken. Het lijkt een wijsheid die in de badkamer niet geldt: met de douche, wastafel en badkuip aan de muur gebouwd, heeft alles hier immers een vaste plek. Of toch niet?

Modern Nomads Grohe DuPont Corian

Paul Flowers, designdirecteur bij Grohe, ontwierp een badkamerconcept met revolutionaire maar compacte mobiele units voor douche, wasbak, bad, passpiegel en kast. De bijzondere meubels met ronde vormen staan niet alleen los van de muur, maar op hun eikenhouten poten ook los van de vloer, voor een optisch ruim effect. De producten zijn uitgevoerd in het duurzame Corian en kunnen een leven lang mee. Daarom zou het volgens de ontwerper, in deze tijd waarin we regelmatiger van woonplaats wisselen, toch zonde zijn om zo’n mooie badkamer achter te laten. Daarom verhuist het Modern Nomads sanitair met zijn mobiele karakter gewoon mee!

Schonbuch Beauty spiegel small
Ook met spiegel Beauty van Schönbuch kun je alle kanten op. De Beauty is bedoeld om neer te zetten of op te hangen en de kop draait alle kanten op. De spiegel is zelfs los te klikken van de magnetische basis: zoek het daglicht op voor optimale persoonlijke beauty.

Gelijkvloers douchen achter een glazen deur geeft een ruimer effect dan een douchegordijn en opstaande douchebak. De slimme Bilico modulaire douchedeur van Antonio Lupi heeft een scharnier in het midden. Zo hoef je minder ruimte te reserveren voor een openklappende deur en kun je van twee kanten de douche instappen.