Het is kerst aan de wand!

Nu de beste Sint het land heeft verlaten, is het tijd het huis om te toveren tot een kerstpaleisje, waar het een feest is om de kerstlichtjes aan te knippen in de aanloop naar de gezelligste dagen van het jaar. Natuurlijk komt er een boom, maar de drie leading kersttrends van dit jaar reiken verder dan de piek. Door te combineren met feestelijk behang creëer je een decor dat je de donkere dagen doorloodst. 

Perscentrum Wonen Kerst zilverspar1

Zilverspar

Een beetje Scandinavië en een flinke dosis glinsterend zilver zijn de kerstingrediënten voor een landelijk interieur. Decoraties van natuurlijke materialen maak je feestelijk in combinatie met glans en glitter. De lichtjes uit boom twinkelen je tegemoet wanneer ze weerkaatsen in het glanzende folie in dit behang.

Perscentrum Wonen Kerst zilverspar1a
Behang WHISPER nr 352071 van Eijffinger, tapijt van Desso Home, accessoires van Flow Wonen. Musthave: kerstbal met stippen van Intratuin

 

Perscentrum Wonen Kerst Gouden randje1

Feest met een gouden randje

Ballen vind je niet alleen in de boom, maar ook op de muur! Een klassiek interieur luister je op met koper en goud. Kies voor barok of voor hip, met deze combinatie van metallics ga je stijlvolle dagen tegemoet.

Perscentrum Wonen Kerst Gouden randje1a
Behang RICE 359060 van Eijffinger. Musthave: messing piek van ferm Living

Perscentrum Wonen Kerst Tropical Christmas1b

Christmas in the tropics

Is het bij jou altijd groen in huis? Laat de kerstboom achterwege en versier je andere evergreens voor een kerst met een zonnig tintje: maak van de palmboom een kerstboom! Stylingtip: hang kerstdecoraties aan doorzichtig visdraad zodat ze iets lager hangen. Kies voor groene decoratie met botanische invloeden. Voor een feestelijk decor combineer je met de nieuwe Love This Wallpaper collectie van Eijffinger voor Karwei met grote Monstera bladeren die met de hand op de muur geschilderd lijken.

Perscentrum Wonen Kerst Tropical Christmas1a

Behang: Eijffinger voor KARWEI ‘love this wallpaper’ collectie. Musthave: kerstballen in cactusvorm van &klevering

Decoreren met behang

We horen je denken: behangen voor kerst, is dat niet wat veel gedoe? Maar behangen is tegenwoordig even simpel als de ballen van zolder halen of de boom in zijn standaard zetten. Smartpaper plak je namelijk direct op de muur. En, ook al is het behang mooi genoeg om het hele jaar naar te kijken, je trekt het er ook zo weer af. Ook een mooi idee is om een groot houten paneel te beplakken met je favoriete papier. Dat dient als een decorstuk dat je bij feesten en partijen tevoorschijn haalt: als decor voor de kerstboom of als selfiewand tijdens een verjaardagsfeest.