Een leven lang Gispen

Wij zijn Gispen

Op 4 september 1916 nam Willem Hendrik Gispen een Rotterdamse rederij over en maakte er een moderne metaalfabriek van. In Culemborg groeide deze fabriek uit tot een innovatief bedrijf in werk-, leer-, zorg- en wooninrichtingen. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en is niemand meer onbekend met de ontwerpen van Gispen. Het jubileum wordt daarom uitgebreid gevierd met een jubileumboek ‘Wij zijn Gispen‘ dat vanaf 17 september in de boekhandel verkrijgbaar is, en een aantal bijzondere tentoonstellingen en activiteiten.

gispen-fabriek-jubileum

Foto: Op 4 september 1916 opende de deuren van Kunstsmederij WH Gispen & Co. 

Jubileum tentoonstelling

Met de expositie ‘Gispen Specials – De klant is koning’ concentreert Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zich op de onbekende Gispen-ontwerpen. Een selectie van vijftig bijzondere en in kleine oplage gemaakte producten toont de kwaliteit en flexibiliteit van het bedrijf dat de Nederlandse vormgeving wereldberoemd maakte. Looptijd van de expositie van 10 september 2016 tot en met 26 februari 2017.

Museum Elisabeth Weeshuis in Culemborg laat in de tentoonstelling’Lang leve Gispen, een leven lang Gispen’ zien wat Gispen bijzonder maakt. Zowel de sociale kant van het bedrijf zelf als de activiteiten die medewerkers samen ondernamen komen aan bod. Looptijd expositie van 2 oktober 2016 tot en met 2 april 2017.

gispen-jubileum-werken-toe-en-nu

Foto: Werken volgens Gispen in 1966 en anno nu. De leeromgeving van de toekomst, HUBB, wordt gelanceerd in samenwerking met Mecanoo Architecten.