Boring Collection: opvallend door onopvallendheid

Door de jaren heen is de kantooromgeving sterk veranderd – denk aan laptops, flexibele werktijden en -plekken – maar één ding veranderde niet mee: het meubilair. Lompe bureaustoelen en grote standaardbureaus moeten aan allerlei Arbo regels voldoen, slijtvast zijn en voor custommade opties is vaak geen budget.

Perscentrum Wonen_Boring_Memphis

Voor Space Encounters architecten was het maar frustrerend om elke keer weer die lelijke meubels in hun mooie interieurs te moeten zetten. De oplossing? Een collectie saaie meubels die ze met Lensvelt ontwikkelden. De Boring Collection is anders door vooral niet op te vallen: meubels met archetypische vormen in lichtgrijs cijferen zichzelf weg. In de klok die onderdeel is van de collectie zit een grapje. Daarop is alleen het getal ‘5’ afgebeeld: het verlossende uur waarop het kantoor verlaten mag worden.

Perscentrum Wonen Boring Collection Lensvelt

Dat tijdstip speelt ook de hoofdrol in de film die filmkunstenaars Lernert & Sander maakten. Tot 5 uur worden er uit verveling proppen papier gegooid. De papierprop speelde ook een hoofdrol in de presentatie tijdens Milaan designweek. Het gooien van papierproppen bleek een winnende attractie en ultieme selfie opportunity die het label een ‘Oscar voor de designindustrie’ opleverde: Lensvelt ging met een begeerde Milano Design Award naar huis.

Bekijk the making of de film van Lernert & Sander en de presentatie in Milaan hier.

Perscentrum Wonen BoringAwardLensvelt2

Perscentrum Wonen BoringAwardLensvelt1