Berg en Dal

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Ontwerpers laten zich inspireren door sculpturale bergtoppen en groene dalen. Dat zorgt voor een fijn uitzicht vanuit je luie stoel! Lees deel twee van ons trendverslag van London Design Festival.

Perscentrum Wonen Alcarol

Bos en mos

Alcarol verzamelt boomstronken vol knopen en foutjes die door houthakkers achter zijn gelaten als kreupelhout in de bergen van de Italiaanse Dolomieten. Korstmossen ontfermen zich over de bast van het hout en creëren een organische habitat vol leven. Alcarol vereeuwigd deze groene huishouding in epoxy dat lijkt op het water waarop de mossen het zo goed doen. Met deze kruk of bijzettafel zet je dus een echt stukje natuur in huis.

Perscentrum Wonen Caroline Cox

Vergezichten

Caroline Cox liet zich voor dit houten modulaire wandsysteem inspireren door de weidse landschappen van de westkust van Schotland. Het ruige maar poëtische karakter van de lokale natuur vertaalde ze naar een compositie bestaande uit digitale prints en zelfgemaakte verf.

Perscentrum Wonen Rupert McKelvie

Levende patronen

Ruimtefoto’s van rivieren en meren wekten bij Ruper Mckelvie een interesse in de lijnen en patina die vloeibare stoffen achter kunnen laten. Die nieuwsgierigheid uit zich in zijn Sediment tafels. Tijdens een natuurlijk oxidatieproces waarin brons, olie en het weer op elkaar reageren, vormt zich een uniek patroon op de tafelbladen. Dit vangt Mckelvie in glas, maar ook daarna blijft het proces ‘doorleven’ waardoor patronen blijven groeien.

Perscentrum Wonen Sylva

Koel bergbeekje

Direct uit een kabbelend bergbeekje, zo drink je je water het liefst. De keramieken waterkannen en flessen uit de Sylva collectie van Brooke Sigal zijn voorzien van filters die doen denken aan de bomen en de aarde die dat kraakheldere bergwater op een natuurlijke manier zuiveren. Bovendien verbetert de filter de smaak, voegt het mineralen toe en doet het wonderen voor de spijsvertering. Evapotranspiratie van het ongeglazuurde keramiek verkoelt het water. Dat is de natuur op z’n best.